13 Mayıs 2013 Pazartesi

Tüm Zamanların En Çok Satan Oyunları Listesi


Tüm zamanların en çok satan pc oyunları şu şekilde listelenmiş

1-)The Sims 2
Satış Rakamı:20 Milyon Kopya
The Sims 2 bilindiği üzere sosyal ilişkilere dayanan bir yaşam simülasyon oyunu.Oyunun bu denli satmasının en büyük sebebi ise şüphesiz The Sims’in 1 geçmişteki başarısı.Anlayacağınız zirvenin uzak ara lideri The Sims 2.Bu satış rekoru uzun bir süre kırılamayacağa benziyor.




2-)The Sims
Satış Rakamı:16 Milyon Kopya
2. sırayı tekrardan bir The Sims oyunu alıyor.Serinin 1. oyunu bilindiği üzere çıktığı dönemde büyük ses getirmiş ve tavsiyelerle bu kadar iyi bir satış rakamını 2000 yılında yakalamayı başarmıştı.



3-)Diablo III
Satış Rakamı:12 Milyon Kopya
Blizzard’ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen ve birçok tartışmanın odağı haline gelen yeni oyunu Diablo III ise 3. sırayı almış durumda.Diablo III bu 3.lüğü ile RPG türünün en çok satan oyunu olmuş gözüküyor.Her ne kadar herkesin beğenemediği bir oyun olsa da satış rakamları bunları haksız çıkaracak yönde.



4-)Half-Life 2
Satış Rakamı:12 Milyon Kopya
Valve imzalı efsanevi seri Half-Life’ın 2. oyunu ise en çok satan 4. oyun.Bilindiği üzere Half-Life 1 ile büyük bir oyuncu kitlesinin sahibi olan oyun serisi Half-Life 2 ile bunu perçinlemişe benziyor.Özellikle oyunun uzun bir bekleyişin ardından çıkması 12 milyon gibi yüksek bir satış rakamı yakalamasındaki en önemli unsur.



5-)Battlefield 2
Satış Rakamı:11 Milyon Kopya
EA Games’in meşhur First Person Shooter serisi Battlefield’in 2. oyunu ise 11 milyonluk bir satış rakamı ile 5. sırayı alıyor.2005 yılında çıkan oyun bu 5.likle en çok satan 2.First Person Shooter oyunu olma özelliğini de elinde bulunduruyor.




6-)Starcraft
Satış Rakamı:11 Milyon Kopya
Strateji türünün tartışmasız liderlerinden biri olduğunu kanıtlayan Starcraft serisinin 1. oyunu ise en çok satan Gerçek zamanlı strateji oyunu olarak 6.sırayı alıyor.Strateji oyunlarını herkesin oynamadığını düşünürsek Starcraft’ın gönüllerin birincisi olarak tanımlayabiliriz.Özellikle streteji türü ile Bilim-Kurguyu harmanlayan Starcraft kesinlikle böyle bir satış rakamını hak etmişti.



7-)Minecraft
Satış Rakamı:10.5 Milyon Kopya
Basit yapısı ve grafiksel özellikleri ile sıradan bir oyun gibi gözüken Minecraft tüm zamanların en çok satan 7. oyunu olma ünvanını elinde bulunduruyor.Basitliğin kimi zaman ne kadar popüler olabileceğini bizlere gösteren oyun zekayı ve yaratıcılığı birleştiren bir oyun olmasıyla da övgüyü hak ediyor.



8-)The Sims 3
Satış Rakamı:10 Milyon Kopya
1. ve 2. oyunu Top 2′de bulunan The Sims serisinin 3. yapımı ise ilk 2 oyuna nazaran daha düşük bir satış performansıyla bizleri şaşırtıyor.Bu satış düşüklüğünün muhtemel sebebi EA Games’in çıkarmış olduğu saçma ek paketler ile(Özellikle 2.oyun için) fanlarını kızdırmış olması.Ayrıca birçok yöndende The Sims 2′den pek bir farkının olmaması bu satış düşüklüğünde etken olabilir.



9-)Half-Life
Satış Rakamı:9.3 Milyon Kopya
1998′de çıkan bir oyun en fazla bu kadar satan dedirten Half-Life eğer 2013 yılında çıksaydı şüphesiz 30-40 milyon gibi bir satış rakamıyla tüm rakiplerini sollardı.Ancak oldukça şanssız olmalı ki 1998 yılında her evde bir PC yoktu.Yine de 9.3 milyonluk bir satış rakamıyla taçsız kral Half-Life diyebiliriz.


10-)Guild Wars
Satış Rakamı:6.5 Milyon Kopya
MMO-RPG türünün en çok satan oyunu ise Guild Wars.Bilindiği üzere neredeyse onbinlerce oyunun bulunduğu MMO-RPG piyasasında var olmak bile büyük yetenek işi.Şu anda bu alandaki lider Guild Wars gözüküyor.En azından satış rakamlarına bakacak olursak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder